Zato što je to prvi korak u pravcu kreiranja uspešne buducnosti i razvijanja sposobnosti sagledavanja budućnosti.
 
Zato što Tehnicki fakultet “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu povezuje tradiciju, inovaciju, akademsku snagu i intelektualnu radoznalost.
 
Zato što se u toku studija možete oslanjati na profesore odabrane ne samo po stručnim sposobnostima, već i na osnovu njihovog odnosa prema pozivu i kroz rezultate istraživanja (u nauci), stvaralaštva (u naučnom i stručnom radu) i saradnje u pružanju znanja (u nastavi i realizaciji projekata unapređenja privrede i društva).
 
Zato što je vreme provedeno na našem Fakultetu vreme za eksperimentisanje i proširivanje znanja, vreme za razvoj prijateljstava koja mogu trajati čitavog života, vreme za preobražaj srednjoškolaca u odrasle ljude sa sopstvenim stavovima i mišljenjima.

Zato što Fakultet i zaposleno osoblje kroz projekte i saradnju sa privredom i društvenom zajednicom osavremenjuje nastavne sadržaje i prilagođava ih realnim potrebama, angažujući pri tome i studente u realizaciji konkretnih rešenja.

Zato što je Fakultet akreditovan u obasti nauke i nastave i kao ustanova ispunjava sve propisane standarde za izvršavanje ovih delatnosti.

 
Zato što je vizija ovog Fakulteta ostvarenje visokog mesta u društvu najboljih.