Vesti/Vesti/1/ODRZANA-OTVORENA-VRATA-FAKULTETA-i-PRVI-SAJAM-PRAKSE-I-KARIJERE

ОДРЖАНА ОТВОРЕНА ВРАТА ФАКУЛТЕТА и ПРВИ САЈАМ ПРАКСЕ И КАРИЈЕРЕ

29. 03. 2024.

Грешка

ОДРЖАНА ОТВОРЕНА ВРАТА ФАКУЛТЕТА и ПРВИ САЈАМ ПРАКСЕ И КАРИЈЕРЕ

 

27. март 2024. године од 10 часова.

 

 

На Техничком факултету “Михајло Пупин” у Зрењанину, 27. марта од 10 часова одржани су Отворена врата Факултета и Сајам праксе и каријере. Догађаји су циљано одржани заједно како би се студенти и матуранти сусрели са реалном потребом привреде за новим високо - образованим кадровима из техничких струка. Циљ је појачавање конекције између привреде, друштвене заједнице и високог образовања, као и могућностима запошљавања и развоја каријере у присутним компанијама.

 


Отворена врата су традиционални сусрет матураната са факултетом који су позвани да дођу на Факултет, обиђу зграду, учионице и лабораторије, и добију најважније информације о начину уписа на факултет, пријемном испиту, студијским програмима, начину студирања и свим оним питањима која су им у овом тренутку важна. Одазвао се велики број број матураната (око 500) из Зрењанина, Сечња, Панчева, Суботице, Вршца, Кикинде, Новог Бечеја и других. Старије колеге студенти волонтери су их дочекали и спровели кроз Факултет. Обратили су им се декан и продеканка за наставу, шефови катедри, професори и асистенти. Ученици су имали прилику да посете интерактивне презентације - радионице појединачних студијских програма. Уједно је објављен почетак припремне наставе за полагање пријемног испита, 6. априла 2024. године од 10 сати.

 


Иницијатор првог Сајам праксе и каријере је Центар за развој праксе и каријерно вођење студената факултета, а циљ Сајма је обогаћивање студентске праксе и помоћ и подршка у запошљавању и каријерном развоју младих. Намера је повезивање и координација сарадње између академске и привредне заједнице из нашег града и окружења. На тај начин су и матуранти који дођу на Отворена врата имати прилике да виде шта је оно што их чека током студија и шта заправо значи студентска пракса и сарадња са привредом.

 


Привредни субјекти који су узели учешће на сајму су:  компанија НИС а.д. Нови Сад, LINGLONG International Europe,  Continental Нови Сад, DRAXLMAYER, Novares, Brose Панчево - Brose Fahrzeugteile, Vega IT, Levi 9, Consulteer, ICodeFactory, Fush, Mehler Protective System, компаније из Кикинде  Le Belier и Mecafor.

 

 
Значајни спонзори који су помогли реализацију Сајма и тиме дали своју подршку и подстицај, и који су такођебили презентери на Сајму су компаније:

GOMEX и Зрењанински ИКТ кластер – генерални спонзори Сајма и
BB TRADE – Златни спонзор Сајма.
Такође, добијена је подршка Града Зрењанина као Пријатеља Сајма, али  и институција и организација које имају програме студентских пракси, пре свега, Канцеларије за младе, Народног музеја, удружење зрењанинских привредника ЗРЕПОК и Уније послодаваца Србије – послодавци Зрењанина, кластера модне и одевне индустрије FACTS. 
Каријерне радионице за студенте одржали су Радионицу центар Caritas и Унија послодаваца Србије – послодавци Зрењанина.

грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
Стари сајт






Контакт

☗ Технички факултет Михајло Пупин
(у оквиру Универзитета у Новом Саду)
⚲ Ђуре Ђаковића бб, 23000 Зрењанин
☎ Тел. +381 23 550-515
☏ Факс: +381 23 550-520
✉ е-пошта: dekanat@tfzr.uns.ac.rs
ПИБ: 101161200
Број жиро рачуна: 840-1271666-43